لوگو الو شمال

تفاوت آب میوه طبیعی و نکتار

نویسنده: joramarketadmin
تفاوت آب میوه طبیعی و نکتار

تفاوت آب میوه طبیعی و نکتار چیست و چگونه می‌توانیم متوجه این تفاوت شویم؟

بدن انسان برای سالم ماندن و بهتر انجام دادن فعالیت زیستی درون بدن به ویتامین نیاز دارد، میوه‌جات منبع اصلی و طبیعی این ویتامین‌ها می‌باشد، به همین سبب می‌توان این گونه گفت که آب میوه هم نیز ویتامین مورد نیاز بدن را فراهم می‌کند.

ویتامین‌های موجود در آب میوه باعث فعال شدن آنزیم‌های درون می‌شود که سلامتی انسان را در پیش دارد. در دنیای امروزی انواع میوه و آب میوه وجود دارد که با روش‌های مختلف این آب میوه‌ها تهیه شده و انسان آن را مصرف می‌کند.

آب میوه‌ی طبیعی و آب میوه‌ی کارخانه‌ای که دو نوع متفاوت آب میوه هستند؛ آب میوه‌های طبیعی را می‌توان به صورت دستی در خانه تهیه کرد که کاری زمان بر است ولی آب میوه‌های کارخانه‌ای توسط دستگاه ساخته و بسته بندی شده و به بازار ارائه می‌شود، این آب میوه‌ها تفاوت چندانی در طعم با آب میوه‌های خانگی ندارند.

تفاوت انواع آب میوه ساخته شده در کارخانه با آب میوه‌ی خانگی این است که، از مواد نگهدارنده آب میوه که موادی شمیایی می‌باشد، برای ماندگاری بیشتر آن استفاده می‌کنند. بعد از متوجه شدن این موضوع وقت آن است که تفاوت نکتار با آب میوه را بررسی کنیم.

 

مهم ترین تفاوت آب میوه طبیعی و نکتار چیست؟

آب میوه از عصاره میوه به دست می‌آید و برای به دست آوردن این عصاره از پالپ میوه تازه تولید شده. نکتار در علم گیاه شناسی به شهد شیرین گل گفته می‌شود و در صنعت آب میوه سازی معنایی متفاوت دارد و به نوشیدنی گازدار بدون الکل گفته می‌شود.

پس می‌توان این نتیجه را گرفت که آب میوه از پالپ به دست آمده و آب میوه‌ی نکتار با مخلوط کردن آب و شیرین کننده به مقدار کمی از آب میوه تولید می‌شود و جزو اصلی‌ترین تفاوت آب میوه طبیعی و نکتار است.

از دیگر تفاوت نکتار و آب میوه می‌توان این گونه گفت که هردو از کنسانتره تولید می‌شوند ولی نکتار مقدار کمتری از مواد کنساتنره برای تولید استفاده می‌شود اما آب میوه رقیق شده‌ی مواد کنسانتره است.

در بازار آب میوه تولید شده در بطری یا پاکت به 3 شکل ارائه شده آب میوه، نکتار و نوشیدنی هستند. در صنعت آب میوه سازی از کنسانتره میوه به همراه آب تصفیه شده و شکر استفاده می‌شود و هر کارخانه یک نوع فرمول به خصوص برای انواع آب میوه‌های خود دارد.

از دیگر تفاوت نکتار و آب میوه ویتامین‌هایی است که به صورت اندازه گیری شده به مخلوط تولید شده در کارخانه اضافه می‌کنند، به عنوان مثال در نکتار از ویتامین C و A، رنگ دهنده‌های مانند بتاکارون و… بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

در ایران استانداردهای برای استفاده از این مواد افزودنی تنظیم و تهیه شده که رعایت این استاندارد برای کارخانه و انسان مهم است.

از پر مصرف‌ترین آب میوه‌ها می‌توان آب پرتقال و آب سیب را نام برد که از پالپ پرتقال و پالپ سیب تهیه می‌شوند. نکتار را می‌توان به صورت مخلوط استفاده کرد، یعنی نکتار سیب با نکتار هلو مخلوط شده و طعم جدید در بازار وارد شود.

تفاوت کنسانتره و نکتار

کنسانتره چیست؟ زمانی که فصل برداشت یک میوه شروع می‌شود کارخانه‌ها پس از خرید آن میوه و آب گیری از میوه باقی مانده‌ی آن را نگه داری کرده و طی فرآیندی در خلاء با استفاده از دستگاه اواپراتور تهیه می‌شود.

کنسانتره این گونه است که با روشی دقیق و حرفه‌ای از باقی مانده میوه و آب میوه، پودر یا پوره میوه را می‌سازند که تمام خاصیت و ویتامین‌های موجود در آن میوه از بین نرفته باشد.

از این کنسانتره برای تهیه‌ی آب میوه و نکتار در فصل‌هایی که آن میوه رشد نمی‌کند مورد استفاده قرار می‌گیرد. همه‌ کنسانتره‌ی میوه‌ها در ایران تهیه نمی‌شود؛ به عنوان مثال در ایران کنسانتره 5 میوه آلبالو، انگور سفید، انگور قرمز، انار و سیب تولید می‌شود، ما بقی کنسانتره‌ها با نظارت سازمان غذا و دارو به داخل کشور وارد شده و برای تولید آب میوه و نکتار مورد استفاده قرار می‌گیرند. زمانی که یک میوه به صورت انبوه تولید شود سبب بالا رفتن کیفیت کنسانتره و آب میوه و نکتار را نیز در پیش دارد.

انواع نکتار

از کنسانتره و نکتار برای استفاده در کارخانه‌های آب میوه، در کارخانه‌های بستنی سازی، مربا و کیک با کرم‌های میوه‌ای استفاده می‌شود.

طبق گفته‌های بالا آب میوه از کنسانتره آن میوه یا از آب گیری آن میوه می‌باشد که هیچ ماده‌ی افزودنی جز نگهدارنده در آن وجود ندارد. نکتار نوعی دیگر از آب میوه است که دارای مواد افزودنی مانند آب، شیرین کننده‌ها، طعم دهنده و اسید یا آنتی اکسیدان‌های مجاز تهیه می‌شود.

نوشیدنی میوه ‌ای هم نیز ممکن است نکتار باشد یا آب میوه که این نوشیدنی حداقل 20% آب میوه برای هر نوع طعم میوه‌ی موجود جز لیمو که 5% است به همراه غلیظ کننده (پکتین) در کارخانه تولید می‌شود که در بازار به عنوان شربت شناخته می‌‌شود.

تفاوت آب میوه طبیعی و نکتار در این مورد نیز ممکن است که نکتار از شیرین کننده‌ها ساخته مثلا از شکر، گلوکر، فروکتوز، شربت اینورت، شرب ذرت با فروکتوز بالا که در صنعت با حروف اختصاری (HFCS) شناخته می‌شود ( از شیرین کننده‌ها در آب سیب و انگور که از پالپ سیب و انگور تولید می‌شوند ممنوع است).

از نکتار برای تولید نوشیدنی‌های گاز دار و بدون گاز استفاده می‌شود که با مخلوط کردن گار کربن دی اکسید به محلول نکتار مقدار قابل توجهی از شیرینی آن از دست رفته و از شیرین کننده برای تهیه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

از افزودنی‌های دیگری در نکتار استفاده می‌شود، که مورد دیگری از تفاوت نکتار و آب میوه است؛ اسیدی کننده‌هایی مانند سیتریک، تاتاریک، مالیک و لاکیتیک اسید که مهم ترین این اسیدها برای این گونه فرآورده‌های شرکتی است.

از آنتی اکسیدانی به نام اسید آسکوربیک که برای از بین بردن باکتری می‌باشد، در تهیه‌ی آب میوه‌ی بدون پالپ و آب میوه‌ی پالپ دار مورد استفاده نیز قرار می‌گیرد. از رنگ‌های خوراکی تا جایی که نوشیدنی رنگ اصلی میوه را به دست آورد و پکتین غلیظ کننده که بیشتر برای کارخانه‌ی مربا سازی است، مورد استفاده قرار می‌گیرند.

آب میوه های طبیعی خانگی

بعضی از افراد خانواده به آب میوه‌های کارخانه‌ای اعتماد ندارند، بنابراین برای مصرف آب میوه از انواع آب میوه طبیعی که در خانه به صورت ارگانیک گرفته می‌شود برای استفاده‌ی و دیگر اعضای خانواده استفاده می‌کنند.

در بعضی موارد افراد میل به درست کردن آب میوه در خانه به دلیل مشغله‌ی کاری ندارند، به همین سبب به مغازه‌های سنتی یا افرادی که مورد اعتمادشان است سفارش آب میوه طبیعی می‌دهند، از دیگر تفاوت آب میوه طبیعی و نکتار این مورد نیز است، که قیمت آب میوه‌ طبیعی بیشتر از آب میوه‌ی کارخانه می‌باشد. این مقاله نشان دهنده‌ی تفاوت نکتار با آب میوه را به کسانی که تمایل زیادی به مصرف آب میوه دارند به خوبی نمایان می‌کند.

میانگین امتیازات ۵ از ۵

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عناوین مقاله

جدیدترین مقالات