لوگو الو شمال

مضرات مصرف چای بعد از غذا

نویسنده: کاظم حسینی
مضرات مصرف چای بعد از غذا

بسیاری اشخاص در ایران علاقه خاصی به چایی دارند، فرقی نمی‌کند که در چه زمانی از روز و در چه مراسمی باشد، به قول آنها یک فنجان چای در هر حالتی می‌چسبد. از همین رو هیچ نوشیدنی قابلیت جایگزینی چای را برای این افراد ندارد.

در ایران بسیاری از افراد عادت به نوشیدن چای پس از غذا دارند، اما آیا از مضرات چای خوردن بعد از غذا آگاه هستند؟

در این مقاله قصد داریم به حقیقت مزایا و معایب نوشیدن چای پس از خوردن غذا بپردازیم و بدانیم از نظر یک سری کارشناسان چرا بعد از غذا نباید چای خورد؟

همان‌طور که می‌دانید چای از برگ‌های خشکی که از درختچه سینوسی چیده شده است، تهیه می‌شود. چای مزایای منحصربه‌فرد مختص به خود دارد که به همراه طعم دلنشینی که دارد باعث کاهش کلسترول، تقویت استخوان‌ها و … موارد دیگر می‌شود که در یک مقاله به طور کل به مزایای چای پرداخته شده است.

درصورتی‌که علاقه‌مند به دریافت اطلاعات بیشتر مزایای چای هستید، می‌توانید آن مقاله را مطالعه فرمایید.

با این تفاسیر نوشیدنی آیا چای بی‌ضرر است و مضرات مصرف چای بعد از غذا کمتر از فواید آن است؟ آیا می‌بایست به نوشیدن چای پس از غذا ادامه دهید یا خیر؟ شما می‌توانید در این مقاله پاسخ به‌تمامی این سؤالات را بیابید.

چای خوردن بعد از غذا، خوب یا بد؟

چای خوردن بعد از غذا، خوب یا بد؟

چای سیاه و چای سبز در ایران دارای طرف‌داران بسیاری است و حتی در هوای گرم از مصرف نوشیدنی چای کاسته نمی‌شود. برخی معتقد هستند که مصرف چای بعد از شام باعث کاهش احساس سنگینی بعد از خوردن غذا می‌شود. بسیاری از کارشناسان توصیه کرده‌اند که پس از مصرف غذا چندین کار را نباید انجام دهید که شامل موارد زیر می‌شود:

  • خوابیدن پس از خوردن غذا
  • سیگارکشیدن پس از مصرف غذا
  • میوه خوردن پس از میل وعده غذایی
  • دوش‌گرفتن پس از وعده غذایی
  • چای خوردن بعد از غذا

بر طبق تحقیقات، بسیاری از افراد بر این باورند هستند که چای خوردن پس از غذا چرب به هضم وعده غذایی به‌خصوص چرب کمک می‌کند. اما باید بگوییم که کارشناسان تغذیه با این نظریه کاملاً مخالف هستند و مضرات خوردن چای بعد از غذا در سیستم گوارشی نیز بسیار تاثیرگذار دانسته‌اند و در اغلب اوقات نشانه‌های اختلال در سیستم گوارشی بسیار مشهود خواهد بود.

علاوه‌برآن جلوگیری از جذب آهن از دیگر موارد ضرر خوردن چای بعد از غذا است.  در نتیجه شاید باور فواید خوردن چای بعد از غذا به‌اشتباه از گذشته وارد فرهنگ جهان شده است و این موضوع نیاز به آگاهی بیشتر دارد.

در ادامه این مقاله با جزئیات بیشتر تلاش به آگاه‌سازی نسبت به مواردی مانند عوارض خوردن چای بلافاصله بعد از غذا خواهیم پرداخت.

اگر بخواهیم به طور دقیق‌تر دلیل ممنوعیت مصرف چای بعد از غذا بپردازیم و به سؤال آیا خوردن چای بعد از غذا ضرر دارد پاسخ دهیم؛ باید بگوییم چای به دلیل ترکیب فنلی موجود از جذب آهن جلوگیری می‌کند؛ زیرا ترکیب فنولیک و آهن باعث تشکیل موادی سنگین و پیچیده و غیرقابل‌هضم برای معده می‌شود که در طول استفاده طولانی‌مدت باعث مشکلات مختلفی برای معده خواهد شد.

عوارض مصرف چای بعد از غذا

عوارض مصرف چای بعد از غذا

فواید خوردن چای علاوه بر حس آرام‌بخش، شامل مواردی دیگری نیز می‌باشد که از دیرباز در درمان طب سنتی استفاده شده است. خواص درمانی ترکیبات گیاهی مانند چای طی تحقیقات گسترده توسط کارشناسان برای بیماری‌هایی مانند چاقی، دیابت، بیماری قلبی تأیید شده است.

اما مانند هر نوع نوشیدنی یا مواد غذایی، اگر مصرف آن بیش از حد موردنیاز باشد، برای بدن به‌طورقطع مضر خواهد بود.

دراین‌بین مصرف مناسب چای را 3 تا 4 استکان در طول روز تعیین شده است. عوارض خوردن چای بعد از غذا و پیش از مصرف وعده غذایی متفاوت هستند. برخی عوارض مصرف چای بعد از غذا شامل موارد زیر می‌شود:

  • ناراحتی لبی و کلیوی
  • یبوست
  • کم‌خونی
  • خار پاشنه
  • ریزش مو
  • کاهش جذب آهن بدن
  • افزایش استرس و اضطراب
  • اختلال در خواب
  • اختلال در هضم
  • سردرد

همان‌طور که بیش از آن بارها گفته شد، مصرف چای پس از یک وعده غذایی منجر به ضرر رساندن در بدن می‌شود که یکی از مضرات خوردن چایی بعد از غذا کاهش جذب آهن است.

چای دارای ترکیبی دیگر به نام تانن است. ترکیبات تانن با اتصال به ویتامین‌های غذا اجازه جذب آهن توسط سیستم دستگاه گوارش را نمی‌دهد.

درصورتی‌که دچار فقر آهن شده‌اید، توصیه اکید می‌شود که از مصرف چای در طول دوران فقر آهن پرهیز کنید. زیرا این موضوع باعث تشدید کمبود فقر آهن می‌شود.

طبق تحقیقات پزشکان مقدار تانن در هر چای بسته به نوع آن بسیار متفاوت است؛ اما با این تفاسیر مصرف حداکثر 3 استکان چای در طول روز می‌تواند میزان مصرف مطمئنی باشد.

بهترین زمان مصرف چای

افزایش استرس

یکی از فواید چای، حاوی کافئین بودن آن است. اما مصرف بیش از حد کافئین باعث ایجاد اضطراب و استرس می‌شود. یک استکان حاوی 240 میلی‌لیتر چای دارای حداقل 11 گرم کافئین است. چای سیاه به نسبت چای سبز و چای سفید دارای کافئین بیشتری است که هر چه چای بیشتر دم شود، منجر به افزایش کافئین آن می‌شود.

همچنین اگر به دنبال مصرف چای بدون کافئین هستید، مصرف چای گیاهی بدون کافئین می‌تواند گزینه مناسبی باشد. این نوع چای از گیاه کاملیا سیننسیس تهیه نشده؛ اما در عوض از گل، گیاهان و میوه‌های مختلف بدون کافئین تشکیل شده است.

 

بهترین زمان مصرف چای

تا این قسمت مقاله شما با برخی از عوارض خوردن چای بعد از غذا آشنا شده‌اید. اما یقیناً ممکن است این سؤال راهنوز در ذهن داشته باشید که بعد از غذا چای بخوریم یا نه؟

یا اینکه زمان صحیح مصرف چای چه موقع است؟ برای پاسخ به این سؤال بهتر است به علم پزشکی و طب سنتی مراجعه کنیم، خوردن چای بعد از غذا در طب سنتی و همچنین پزشکان مدرن توصیه کرده‌اند مصرف چای باید حداقل پس از نیم ساعت مصرف وعده غذایی باشد؛ اما به‌طورقطع مصرف پس از زمان طولانی از عوارض نوشیدنی چای بعد از غذا به طور کل جلوگیری کرده‌اید.

زیرا پس از یک‌زمان طولانی غذا به مقدار لازم هضم و مواد مهمی مانند آهن جذب شده است، همچنین از ناراحتی معده و تشکیل حالت اسیدی در معده جلوگیری می‌کند.  لازم است بدانید که افزودن موادی گیاهی باعث افزایش خواص چای می‌شود به‌عنوان خواص چای با زنجبیل، خواص چای با هل و خواص چای با دارچین به هضم غذا بسیار کمک می‌کند.

میانگین امتیازات ۵ از ۵

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عناوین مقاله

جدیدترین مقالات