مصرف برنج زعفرانی چه اثری بر جنین دارد
زمان بارداری از جمله زمانهایی محسوب میشود که بانوان به مراقبتهای زیاد و رعایت نکات ایمنی درست و مناسبی نیاز دارند. این که چه غذاهایی مناسب است، چه غذا و خوراکیهایی مناسب نیست و حتی چگونگی روشهای مصرف که کدام یک مناسبتر از دیگری است که در زمان بارداری برای تمام اطرافیان و خود زنان بسیار اهمیت دارد.
این سوال که آیا خوردن برنج زعفرانی در بارداری ضرر دارد یا نه جزو سوالات مهمی است که پاسخهای متفاوتی دارد. این متفاوتبودن پاسخها به دلیل طعم بسیار خوب برنج زعفرانی است، که با اکثر ذائقههای غذایی سازگار میباشد. ولی همچنان این سوال که برنج زعفرانی موجب سقط میشود برای اشخاص بدون جواب میماند.
زعفران اصلیترین ادویه در تهیۀ برنج زعفرانی است که از این برنج خوش رنگ برای تزیین برنج در مهمانی و مجالس استفاده میشود. این ادویه بسیار کمیاب و با ارزشی است که برای کشت زعفران مراحل سخت و چالش بر انگیزی گذشت تا بتوان این ادویۀ ارزشمند را برداشت کرد.
زعفران به دلیل داشتن طبع گرم علاوه بر ضرر از فوایدی هم برخوردار است. همین موضوع باعث میشود که فواید برنج زعفرانی در بارداری توسط متخصصان و پزشکان مشغول در زمینۀ مورد بررسی و تحقیق قرار گیرد.
آیا برنج زعفرانی برای زنان باردار بد است
خوردن برنج زعفرانی در بارداری باعث میشود که عملکردهایی در بدن بانوان برای سلامت خود و جنین بهتر شود. این عملکردها شامل تنفس، از بین رفتن دردها، تقویت سیستم گوارش، بالا بردن سلامت قلب و گردش خون راحتتر و بیشتر و همچنین موجب جلوگیری از پیری زودرس در بانوان میشود.
خوردن 1 وعده برنج زعفرانی در بارداری برای بانوانی که میل شدیدی به این برنج رنگی و خوشمزه پیدا کردهاند کافی است تا بتواند تمام خواص زعفران را به بدنشان منتقل کند.
مصرف بیش اندازۀ زعفران به طور کلی در زمان بارداری خطرناک است و موجب سقط جنین میشود که این سوال را برای افراد ایجاد میکند، آیا برنج زعفرانی موجب سقط میشود؟
این سوال را میتوان این گونه جواب داد که، خیر امکان سقط جنین در صورت استفاده از برنج زعفرانی در دوران بارداری امکان پذیر نیست.
در زمانهای گذشته از زعفران به صورت دمنوش و شربت برای سقط استفاده میکردند. دلیل استفادۀ این ادویه برای سقط طبع گرم زعفران است اما استفاده از این ادویه با مخلوط کردن در برنج باعث میشود که تمام مواد مغذی و معدنی برای رشد جنین و تقویت مادر به بدن زن حامله برسد و به دلیل کمبود ویتامین و انرژی دچار مشکلات پس از زایمان نشوند.
امروزه توصیۀ پزشکان این گونه است که حتماً از این برنج رنگی برای کسب انرژی و مواد مغذی برای جنین و زن باردار مورد استفاده قرار گیرد.
همچنین توصیه میشود که بعد از 3 ماه اول بارداری این برنج رنگی و خوشمزه را در لیست غذاهای روزمره و مصرفی خود قرار دهند. چون خوردن برنج زعفرانی در اوایل بارداری ممکن است خطراتی مانند سقط جنین و مرگ جنین بر اثر رسیدن مواد غذایی بیش از اندازه را به دنبال داشته باشد.
زعفران جزو موادی محسوب میشود که با داشتن آهن بسیار زیاد موجب تولید خون در زمان حاملگی شده و از بروز مشکلاتی مانند کم خونی در دوران بارداری و هم چنین جلوگیری از ایجاد اختلال در قلب مادر و جنین میشود. علاوه بر این موارد زنان در دوران بارداری دچار ریزش شدید مو میشوند که زعفران از ایجاد همچین مشکلی جلوگیری میکند.
فواید برنج زعفرانی در بارداری
همانطور که گفته شد مصرف برنج زعفرانی در بارداری از فواید بسیاری برخوردار است. آنتی اکسیدان و پتاسیم موجود در زعفران باعث میشود که انرژی لازم برای تپش قلب مادر و همچنین جنین فراهم شده و از ایجاد بیماریهای زمینهای در نوزاد پس از به دنیا آمدن را بکاهد.
از دیگر فواید برنج زعفران در بارداری که میتوان گفت، برطرف کردن مشکلات پوستی برای مادر که با ایجاد لکههایی بر روی دست و صورت نمایان میشود، کاهش حساسیت و آلرژیهای فصلی که از جنین در برابر ایجاد خالهای گوشتی بر اثر حساسیت و آلرژی مادر بر روی نوزاد ظاهر میشود محافظ میکند.
حفظ سلامت مادر، استخوان و دندان از کمبود کلسیم که این مشکل برای تشکیل و تکمیل استخوان بندی نوزاد در مادر ایجاد شده اما استفادۀ درست از زعفران و برنج زعفرانی بروز همچین مشکلی را در مادر جلوگیری میکند.
برنج زعفرانی برای زن باردار باعث تقویت و بهبود عملکرد کلیه میشود، چون زمانی که جنین در حال رشد است به اندامهای داخلی بدن مادر فشار وارد کرده و حتی امکان ایجاد مشکلاتی در اندامهای داخلی خواهد شد.
مثلا فشار جنین در حال رشد باعث کم اشتهایی مادر شده که دلیل این مشکل کوچک شدن معده بر اثر فشار است و با علائمی مانند حالت تهوع نمایان میشود.
از دیگر خطراتی که فشار جنین بر اندامهای داخلی دارد کلیهها هستند، که با قرار گیری کلیه تحت فشار موجب بروز مشکلاتی در ادرار و تغییر رنگ شدیدی در ادرار مادر را به دنبال دارد. علاوه بر فشار تا زمانی که جنین به ماههای آخر زایمان نزدیک نشده از کلیههای مادر برای تأمین مواد معدنی که به رشد نیاز دارد استفاده خواهد کرد.
به طور کلی استفاده از برنج زعفرانی در بارداری برای بانوان توصیه میشود اما حتماً قبل از خوردن این برنج با دکتر و پزشک مربوطه در این زمینه مشاوره گرفته تا از ایجاد خطرات برای خود و جنین جلوگیری کنید.