لوگو الو شمال

تناسب اندام با روش طب سنتی

نویسنده: joramarketadmin
تناسب اندام با روش طب سنتی

رژیم لاغری طب سنتی یکی از روش‌هایی است که افراد، از زمان‌های گذشته تا کنون مورد استفاده قرار می‌دهند. به همین دلیل این موضوع موجب شده تا تغییرات اشتباه و نادرستی در این رژیم غذایی رخ دهد.

اولین مورد در طب سنتی برای لاغری و توصیه‌های تناسب اندام در طب سنتی شناخت مزاج است. استفاده از رژیم غذایی متناسب با مزاج افراد باعث می‌شود که روند لاغری و تناسب اندام عملکرد بهتری رخ دهد.

حتماً شما هم شنیده‌اید که اشخاصی با خوردن یک لیوان آب به وزن آن‌های افزوده می‌شود؛ این موضوع در طب سنتی مربوط به مزاج شخص یعنی سرد یا گرم بودن است. در طب سنتی دو نوع چاقی وجود دارد، به نام لحمی (چاقی در قسمت‌های عضلانی بدن) و شحمی (چاقی در قسمت‌های از بدن که دارای چربی و غده‌های چربی هستند) اسم گذاری شده‌اند.

لازم به ذکر است که افراد سر مزاج نسبت به افراد گرم مزاج بیشتر در معرض چاقی و افزایش وزن قرار دارند. اشخاصی که طبع سردی دارند برای کنترل داشتن و تناسب اندام از ساده‌ترین روش در طب سنتی، یعنی استفاده از دمنوش لاغری مانند دارچین، هل، زیره و… استفاده کنند.

 

راهکار طب سنتی برای رسیدن به تناسب اندام

همان‌طور که گفته شد لازمه لاغری با استفاده از طب سنتی شناختن مزاج و طبع است به این علت که افراد دارای طبع سرد با چاقی مواجه می‌شوند. سؤالی که مطرح می‌شود راهکار طب سنتی برای رسیدن به تناسب اندام چیست؟

به طور معمول برای افراد با طبع سرد توصیه می‌شود که از مواد و خوراکی‌هایی با طبع و مزاج گرم استفاده کنند. مثلاً استفاده از زیره و مخلوط آن در دمنوش موجب شده که کلسترول‌های مضر در بدن و سیستم گوارش توسط آنتی اکسیدان‌های موجود در زیره جذب شده و در روند کاهش وزن شما بسیار تأثیر گذار باشد. از دیگر راهکارهای تناسب اندام با طب سنتی استفاده از آب لیمو در وعده‌های غذایی است.

آب لیمو با داشتن مواد مغذی و پروتئین‌های لازم به افزایش سوخت و ساز در بدن کمک فراوانی کرده و موجب کاهش وزن در افراد می‌شود. البته استفاده از آب لیمو باید متناسب با غذا و دارای برنامه ریزی خاص پزشکی باشد تا موجب آسیب به سیستم گوارشی در اشخاص نشود.

از دیگر خوراکی‌هایی که در نسخه‌های طب سنتی برای لاغری و تناسب اندام تجویز می‌شود، دارچین است. این ادویه خوراکی به طور کلی برای افراد سرد مزاج  به صورت دمنوش بهترین راه برای کنترل کردن تناسب اندام محسوب می‌شود.

از دیگر رویکردهای طب سنتی به تناسب اندام استفاده از روش‌های مناسب برای غذا خوردن و ورزش کردن است. ترکیب این دو مورد در طب سنتی و داشتن روحیه مناسب تأثیرات شایانی را برای افرادی که دنبال تناسب اندام هستند به دنبال دارد.

پس از مراجعه به متخصص تغذیه و دریافت برنامه غذایی و ورزشی مناسب به صورت مداوم به حدی که در هنگام ورزش کردن با بالا رفتن ضربان قلب و گردش خون در اشخاص به دنبال داشته باشد. ورزش باید به گونه‌ای باشد که به آرامی شروع شده و پس از گذشت چند دقیقه ضربان قلب  با آرامش بالا برده و پس از تمام شدن زمان ورزش با استفاده از حرکات کششی مناسب ضربان قلب به آرامی به حالت اولیه‌ی خود بازگردد.

بعد از انجام دادن ورزش رعایت آداب غذا خوردن مورد دیگری است که باید به آن توجه شود. این آداب غذایی متناسب بر اساس سن افراد مراجعه کننده می‌باشد. معدۀ هر شخص از سه قسمت برای غذا، هوا و آب تشکیل شده که پزشکان طب سنتی با شناسایی حجم هر کدام از این قسمت‌ها برای افراد مراجعه کننده رژیم غذایی خاصی را در نظر می‌گیرند.

راهکار طب سنتی برای رسیدن به تناسب اندام

رژیم لاغری طب سنتی

بدن برای دریافت انرژی به غذاهای طبیعی و مفید برای تناسب اندام نیاز دارد، که این مورد با رعایت نکاتی هم سو هستند که با رعایت کردن آن‌ها می توانید به تناسب اندام ایده‌آل خود برسید.

افزایش وزن در افرادی که طبع سردی دارند باعث تجمع چربی در نواحی سرد مانند شکم و پایین تنه در بانوان و عوارضی از جمله دیابت، گرفتگی رگ‌های عروقی قلب، افزایش چربی خون (تری گلیسیرید)، ابتلا به کبد چرب و کم خونی، مشکلاتی گوارشی‌ای مانند نفخ در ناحیه شکمی، بد هضمی معده، یبوست و مشکلاتی در توانایی جنسی، روحی روانی، بی حوصلگی و اختلال در خواب را به دنبال دارد.

این نکات با در نظر گرفتن طبع، سن، میزان فعالیت بدنی در طول روز، جنسیت، فصل و عادت‌های موجود در روزمرگی شخص بررسی شده و برنامه‌ی غذایی مناسب تعیین و تبیین می‌شود. استفاده از مواد خوراکی‌‌هایی مانند سوسیس، کالباس، غذاهای مانده، سس مایونز کارخانه‌ای، گوشت مرغ‌های پرورش یافته با مواد شیمیایی، گوشت‌های یخ زده چند سال مانده، نوشیدنی‌های گازدار، پفک، چیپس و خیلی دیگر از مواد غذایی که در کارخانه‌ها با استفاده از مواد نگهدارنده تولید می‌شوند برای بدن مضر هستند.

غذاهایی نیز وجود دارند که ما برای دریافت انرژی، آن‌ها را به صورت روزمره استفاده می‌کنیم؛ مانند برنج، روغن‌ سرخ کردنی، نان سفید (از آرد برنج در ساخت نان بسیار زیاد استفاده می‌شود) شیرینی و سیب زمینی‌هایی که دارای جوانه هستند و… باید به صورت کنترل شده در میزان مشخصی مورد استفاده قرار گیرند.

با تعویض مواد خوراکی‌ای مانند نانی که با آراد گندم ساخته شده، نان جو، برنج سبوس دار، استفاده از روغن‌های گیاهی مانند کنجد و زیتون و حیوانی، جوانه‌ی غلات و حبوبات برای دریافت پروتئین، سبزیجات، لبنیات با همراه مصلح آن (طبع سرد لبنیات را از بین می‌برد)، استفاده از گوشت بوقلمون، گوسفند و شتر به صورت تازه و… به جای مواد خوراکی‌ای که باعث آسیب در طول زمان به بدن دارد.

دمنوش لاغری ویژه تناسب اندام

دمنوش لاغری ویژه تناسب اندام

همان طور که گفتیم استفاده از دمنوش جزو ساده‌ترین روش‌ها برای رژیم لاغری طب سنتی است. استفاده از دمنوش‌هایی مانند بابونه، میخک، چای سبز، زنجبیل، اولانگ و… که با داشتن طبی گرم موجب شده که سوخت و ساز بدن تنظیم و به تناسب اندام مدنظر خود برسید.

دمنوش گیاه بابونه جزو دمنوش‌هایی است که به علت داشتن خاصیت آرامش بخش، کاهش استرس، تنظیم اشتها و… توسط افراد مشغول در طب سنتی تجویز فراوانی می‌شود. این گیاه به طور کلی با داشتن خاصیت گرم و خشکی که دارد باعث شده  چربی‌های درون بدن  به انرژی مصرفی برای سوخت و ساز تبدیل شود.

دمنوش گیاه بابونه با روش‌های متفاوتی تهیه می‌شود، که یکی از این روش‌ها اضافه کردن یک قاشق مرباخوری از گیاه خشک شده‌ی آن به درون قوری آب جوش است که ترجیحاً قوری آن سرامیکی باشد و پس از آن قوری را در حرارت غیر مستقیم قرار داده و پس از دم کشیدن آن می‌توانید از این دمنوش لذت ببرید.

دمنوش گیاه میخک با داشتن عطری مطلوب نه تنها برای افراد مبتلا به سینوزیت بسیار پر کاربرد بوده بلکه خاصیت گرم این گیاه موجب شده که همانند دمنوش گیاه بابونه تأثیرات مشابهی بر روی بدن داشته باشد. برای تهیه‌ی این دمنوش می‌توانید مقداری از این گیاه به مقدار 10 گرم در یک لیتر آب ریخته و پس از جوشاندن این مخلوط از استفاده آن لذت ببرید.

میانگین امتیازات ۵ از ۵

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عناوین مقاله

جدیدترین مقالات