کاربرد عسل برای درمان تب مالت یک از روشهای نوینی است که امروزه در دنیا مورد بررسی و پژوهش قرار گرفته است. تب به صورت کلی به بالا رفتن دمای بدن بیش از 37.5 درجه سانتی گراد گفته میشود. این افزایش دما را باید جدی گرفت چون تب ممکن است باعث پایین آمدن مقاومت سیستم دفاعی بدن شده و همین امر سبب میشود تا سریعتر دچار بیماری و مریضی بشوید.
حتی با ابتلا به یک ویروس سرما خوردگی سبب عفونتهای شدید در بدن شخص خواهد شد. در همچین مواقعی برای درمان خانگی تب مالت از عسل استفاده میکنند. عسل با مواد مغذی که در خود دارد باعث بالاتر بردن سیستم دفاعی بدن در شخص میشود.
عسل را میتوان هم به صورت خالی و هم به صورت ترکیب با دیگر مواد مثلا زنجبیل، شیر، آب لیمو و… برای درمان تب مالت به روش خانگی استفاده میکنند.
به طور کلی بدن انسان زمانی علائم تب را نشان میدهد که شخص مبتلا به ویروس کرونا باشد که شایعترین علائم برای این ویروس خطرناک است، بالا رفتن دمای بدن در افرادی که دارای سنین بالا و جوان و حتی کودک هستند نشانهی مبتلا به بیماریهای عفونی یا باکتریایی نیز است، استفاده از برخی داروهای فشار خون که باعث افزایش فشار خون در بدن و گردش بالا خون در رگها شده، انواع مسمومیتها که شایعترین آن مسمومیت غذایی است، گاهی تب نشان دهندهی ابتلا به سرطان و تومور در بدن شخص میباشد و عواملی دیگر مانند گرما زدگی، فشار و دردهای زیاد در هنگام عادت ماهیانه در بدن بانوان، ورزشهای سنگین در طول روز و… است حتی از عسل برای تب مالت استفاده میکنند.
درمان تب مالت با عسل
تب مالت یک بیماری مشترک بین دام و انسان میباشد یا بهتر است بگوییم بین پستانداران میباشد. این تب توسط باکتریای به نام بروسلا به بدن دام و سپس به بدن فردی که از فرآوردههای دام آلوده شده استفاده کند انتقال یافته و شخص دچار تب شدیدی خواهد شد.
این باکتری از طریق شیر غیر پاستوریزه یا گرما ندید، استفاده گوشت به صورت خام و حتی ارتباط پیاپی و خیلی نزدیک با دام آلوده وارد بدن شخص میشود. عسل برای درمان تب مالت خوبه؛ زیرا عسل با بالا بردن سیستم ایمنی بدن میتواند از شدت این بیماری در بدن شخص آلوده به باکتری بروسلا کم کند.
از عسل نه تنها برای درمان تب مالت استفاده شده بلکه در بهتر شدن وضعیت ریهی عفونی کمک میکند. عسل در طب سنتی بسیار پر اهمین و کابردی است و آن را برای درمان هر بیماریای پیشنهاد میدهند. عسل به دلیل داشتن گلوکز به مقدار کافی توانایی تجدید قوا در شخص را دارد. زمانی که شخصی درچار بیماریهایی مانند کم اشتهایی، کمبود جذب ویتامین، احساس حالت تهوع و استفراغ، تشنج و سر گیجه و… استفاده میشود.
عسل سبب ایجاد اشتها در فردی که مسمومیت پیدا کرده میشود و حتی با رساندن مواد مغذی و شیرینی کافی به بدن شخص باعث جلوگیری از افتادن فشار شخص خواهد شد.
عسل با تاثیر مستقیمی که بر دستگاه گشوارش گذاشته سبب میشود مسمومیت و حتی جذب مواد را بالا برده که این امر سبب شده وقتی شخص دچار تب مالت است که بر اثر خوردن فرآوردههای دامی به وجود آمده، کل دستگاه گشوارش پاک سازی شده و از شدت تب و عفونت کم میکند به همین دلیل است که برای درمان تب مالت با عسل توصیه میشود.
شیوهی موثر مصرف عسل در درمان کدامند؟
به دلیل خاصیت زیاد عسل و امکان استفادهی آن با هر وسیلهی دیگری مانند زنجبیل، شیر، آب لیمو، سیر و گیاهان دارویی است به همین سبب باید در مورد هر یک از این ترکیبات اطلاعات کافی داشته باشیم.
به عنوان مثال بهترین داروی خانگی برای تب مالت که باعث شستشوی دستگاه گوارش میشود، ترکیب عسل با زنجبیل است.
ادویه جاب علاوه بر طعم بسیار خوبی که دارند، از خواص درمانی نیز برخوردار هستند. با ترکیب زنجبیل و عسل ، هم زنجبیل خاصیت خود را حفظ کرده و هم از شیرینی عسل کاسته نمیشود.
از این ترکیب دارویی برای درمان عفونت دستگاه گوارش، از بین بردن سوء هاضمه، از بین بردن التهاب و باکتریایی دستگاه گوارش انسان استفاده میشود.
چون تب مالت بیشتر از طرق دستگاه گوارش به انسان انتقال مییابد، توصیه شده تا با مصرف به اندازهی این ترکیب دارویی که به آسانی در دسترس عموم قرار میگیرد، برای درمان و بهتر شدن وضعیت این تب خطر ناک استفاده کنند.
از دیگر روشهای درمان تب مالت با عسل ترکیب این شیرینی آب لیمو است. آب لیمو خاصیت قلیایی داشته و سبب میشود تا اسید معده که به دلیل تب مالت دچار مشکل شده پاک سازی از باکتری خطرناک بروسلا انجام دهد و خطر ابتلا این بیماری را در شما کم کند. یکی دیگر از مورد های استفاده از این ترکیب دارویی برای درمان بیماریهای قلبی است که توسط طبیبان طب سنتی پیشنهاد میشود.
از ترکیب شیر با عسل برای درمان تب مالت استفاده میشود، اما به دلیل این که تب مالت بیماری مشترک بین دام و انسان است، استفاده از فراوردههای دامی که شیر باشد ممکن است تاثیر عکس در درمان شما گذاشته و سبب افزایش تب و عفونتهای ناشی از این بیماری باکتریایی خطرناک را افزایش دهد.