این سوال برای تمام افرادی که آشپزی میکنند مطرح میشود که برنج هندی چگونه درست میشود؟ برنج هندی ساختۀ دستگاههای صنعتی است یا کشت میشود؟ در این مقاله از قسمت مواد غذایی الو شمال قصد داریم به جواب این گونه سوالات بپردازیم و برنج هندی را با دیگر برنجهای موجود در بازار ایران مقایسه میکنیم تا در تشخص نوع برنج دچار مشکل و اشتباه نشویم. برنج هندی از جمله غلات و مواد خوراکی است که در اکثر خانههای ایران و فروشگاههای استانهایی که از شمالی دور هستند دیده میشود.
اما این به این معنا نمیباشد که برنج هندی در استانهای شمالی یافت نمیشود یا برنج استانهای شمالی در شهرهای دور از استان گیلان و مازندران و… دیده نمیشود. از اصلیترین مواردی که از این برنج در پخت و پز در خانه و رستورانها مورد استفاده قرار میگیرد، پخت آسان و کشیده و ظاهر زیبای برنج پس از پخته شدن است.
البته دلیل استفادۀ این برنج در رستوانها نیز میتواند ارزان بودن این برنج باشد و صرف هزینههای کمتری را برای صاحبان رستورانها یا غذاخوریها به دنبال دارد. شایعاتی پخش شده بود که برنجهای هندی از مواد پلاستیکی تهیه میشوند و سوالی برای مصرف کنندگان این برنج پیش آمد که برنج هندی از چه موادی درست میشود؟
برنج هندی چگونه تولید میشود؟
قبل از جواب دادن به هر سوالی باید بدانیم که چه کشورهایی صادرات برنج انجام میدهند و این که کشورها برنجهای صادراتی را کشت میکنند یا با استفاده از مواد ساختگی در کارخانهای آن را تولید میکنند و به بازار ارائه میدهند. کشورهای وارد کنند برنج به ایران هند، تایلند، پاکستان و اوروگوئه هستند. برنجهایی که در استانهای شمالی ایران کشت میشوند از طعم، عطر و بو و کیفیت بالایی برخوردار هستند. دلیل اصلی این کیفیت بالا روش کشت و سازگاری این برنج به شرایط محیطی ایران است که این طعم و بوی عالی را به برنجهای کشت شده در استان گیلان داده است.
برنج هندی چگونه تولید میشود؟ این برنج در کارخانههای برنج سازی با استفاده از آدر برنج و موارد مخصوصی در قالبهایی آماده میشود. دلیل یک دست و یک اندازه بودن دانههای برنج هندی همین موضوع است که در کارخانه با استفاده از قالب تولید میشوند.
برنج هندی از چی درست میشود؟ در اولین مرحلۀ تولید برنج هندی ابتدا با آرد کردن برنج کشت شده در کشور هند و کشورهای همسایه و سپس افزودن ماده اولیه به آرد برنج در کارخانهها تولید میشوند و پس از ریختن در قالبهایی به بازار ارائه میکنند. اصلیترین دلیل روش ساخت این برنج جلوگیری از فاسد شدن و دستکاری کردن مقدار نشاستۀ موجود در برنج است که بتوانند آن را تحت کنترل داشته باشند. از دیگر دلایل ساخت برنج در کارخانه این است که میتوانند با اضافه کردن مواد شیمیایی و دیگر مواد خوراکی موجب افزایش تولید برنج شوند و از گرسنگی و سوءهاضمههای موجود بر اثر کمبود برنج جلوگیری کنند.
پس از گرفتن جواب سوال این که برنج هندی از چه چیزی درست میشود؛ موقع آن است که به بررسی اتفاقات و واکنشهایی که برنج هندی در معده انجام میدهد را داشته باشیم. برنج هندی در هنگام پخت و پز و آبکشی شروع به افزایش قد کرده و پس از دم کشیدن به قد و اندازۀ بلندی میرسد، به طوری که در یک سری از برندهای خاص دانههای برنج به حدی قد میکشند که به برنج رشتهای معروف هستند. پس از وارد شدن این برنج در معده و برخوردش به اسید معده، به جای هضم شدن دوباره شروع به اضافه کردن وزن دانه برنج و افزایش قد میکنند و پس از گذشت زمان زیادی شروع هضم شدن کرده و مواد مغذی و مورد نیاز این برنج توسط روده جذب میشود.
راههای تشخیص برنج هندی اصل
به دلیل وجود تنوع بالای برنجهای هندی در بازار موضوع اصلی بودن برنج مطرح میشود که تشخیص را برای خریداران بسیار سخت و غیر ممکن کرده است. برنج هندی در رنگ و طعم و اندازههای متفاوت در بازار موجود میباشد که هر کدام برای یک مدل غذای متفاوت مورد استفاده قرار میگیرد.
برنج باسماتی از جمله برنجهایی است که در کارخانههای شرق آسیا تولید شده و از کیفیت و طعم و بوی مطبوعی برخوردار است. لازم به ذکر است که هرگز برنج باسماتی وارد ایران نشده ولی بعضی از شرکتهای سودجو با وارد کردن برنج هندی نامرغوب و بیکیفیت به اسم برنج باسماتی موجب ضرر و آسیبهای جدی بهافراد مصرف کننده و ایجاد دیدگاه بد نسبت به این گونه برنجها پپیدا کردند. یکی از برنجهایی که وارد ایران میشوند برنج هندی 386 است.
این برنج با داشتن مقدار زیادی از فلزات سنگین و خطرناک باعث آسیبهای جدی و خطرناک بر بدن افراد مصرف کننده میشود. به همین دلیل این موضوع مطرح میشود که راههای تشخیص برنج هندی اصل چگونه است؟ در سادهترین حالت شناخت شکل ظاهر و دقت کردن به آن میباشد. البته راههای دیگری هم وجود دارد که میتوان برنج هندی اصل و باکیفیت را از برنج هندی غیر اصل و بیکیفیت تشخیص داد.
سوزاندن جزو این راهها است که با قرار دادن دانههای برنج در برابر حرارت مستقیم در صورت شعلهور شدن به ما نشان میدهد که برنج از مواد پلاستیکی ساخته شده است و اگر شعلهور نشد نشان دهندۀ این میباشد که برنج از کیفیت بالایی برخوردار است. البته راهکارهای دیگری از جمله کپک زدن، در آب انداختن و همچنین خرد کرد هم وجود دارد و به ما اصل یا غیر اصل بودن برنج هندی را نشان میدهد.
به دلیل وجود تنوع زیاد برنج هندی در بازار که هر کدام از روشها و راهای گوناگون ساخته میشوند جواب دادن به این سوال که برنج هندی از چه چیز ساخته میشود، بسیار سخت و دشوار است؛ اما به طور کلی توصیه میشود به خاطر ایجاد ضررهایی مانند بیماریهای گوارشی و کلیوی و همچنین ضرر اقتصادی به کشاورزان از این برنجها استفاده نشود و از برنجهای مرغوب و باکیفیت ایرانی و شمالی برای خوراکی و پخت و پز در خانهها استفاده شود.