از گذشته تا حال چای یکی از نوشیدنیهای موردعلاقه عموم مردم است، شاید بتوان بهجرئت گفت دومین نوشیدنی مورداستفاده مردم در سرتاسر پس از آب، چای میباشد.
چای اگر بهدرستی مورداستفاده قرار گیرد قطعاً این توانایی را دارد که نقشی بیش از یک نوشیدنی ایفا کند.
بهعنوان نمونه، یکی از خواص چای استفاده ازآن جهت طعمدار کردن غذا است، شما میتوانید از چای سبز در غذای خود بهره ببرید؛ همچنین خواص ترکیب چای و نمک کاربردی بسیاری در موارد مختلف دارد؛ در ادامه قصد داریم بهصورت مفصل به این موضوع بپردازیم.
خواص نمک در کنار چای باعث استفاده کاربردی بیشتر و افزایش خواص چای و نمک میشود.
در برخی از کشورها از ترکیب چای و نمک در نوشیدنی استفاده میکنند، آنها بر این باور هستند که نمک باعث کاهش فعالیت گیرنده چشایی شده و بدینوسیله مزه تلخ چای را متوجه نمیشوند، مصرف چای با نمک توسط مجموعه الو شمال بههیچوجه توصیه نمیشود؛ زیرا طبق تحقیقات علمی ترکیب این دو ماده جهت مصارف خوراکی ممکن است عوارض جانبی زیادی داشته باشد.
خواص ترکیب چای و نمک چیست؟
احتمالاً شما هم مانند بسیاری از هموطنان به مصرف چای بسیار علاقهمند هستید، بیش از 120 هزار تن مصرف چای به طور سالانه در کشور میباشد. به همین جهت دانستن خواص چای یکی از ضرورتها و ملزومات است، زیرا چای در بسیاری از منازل موجود است و شما میتوانید به جهت مصارف مختلف از مزایای آن استفاده کنید.
خواص چای و نمک برای دهان و دندان
استفاده از خواص نمک در ضدعفونیسازی موارد بهداشتی و تسکین درد به 1600 سال قبل از میلاد مسیح برمیگردد، درگذشته بر این باور بودند که نمک توانایی ضدعفونی هرگونه زخم را دارد.
نمک از سدیم و کلر تشکیل شده است که محلول کلر موجب تقویت لثه و بهبود زخم دهان میشود، در نتیجه ترکیب چای با نمک باعث افزایش خواص چای و نمک میشود.
در واقع ترکیب و نمک نوعی مکمل به جهت کنترل و پیشگیری از هرگونه بیماری دهان و دندان محسوب میشود.
چای سیاه یا چای سبز مانند نمک متناسب ضدعفونی و بهداشت دندان هستند و همچنین باعث کاهش بوی بد دهان میشوند.
چای سبز با ترکیبات مانند آنتیاکسیدان و پلیفنول، به طور ویژهای موجب کاهش ترکیبات گوگرد و باکتری موجود در دهان میشود، این موضوع سبب کاهش بوی بد دهان میشود.
توجه داشته باشید که استفاده از ترکیبات چای بانمک صرفاً جهت ضدعفونی و پیشگیری از هرگونه مشکلات بعدی است و بههیچوجه جنبی درمانی ندارد؛ لذا درصورتیکه با هرگونه آبسه یا عفونت شدید مواجه شدید، به دندانپزشک مراجعه فرمایید.
کاربردهای ترکیب چای و نمک
حذف بوی بد داخل یخچال با چای سبز و نمک
ازآنجهت که برگ چای خاصیت جذب بو را دارد و همچنین نمک نیز خاصیت رفع بو دارد، از همین رو ترکیب هر دو باعث میشود با قراردادن برگ چای در کنار نمک در طول 12 ساعت از بوی بد یخچال رهایی پیدا کنید.
تصفیه هوای اتاق با چای و نمک
اگر بهتازگی مبلمان خود را ترمیم کرده باشید، حتماً متوجه بوی بد آن به دلیل تازه بودن چسب و مواد استفاده شده جهت ترمیم مبل شدهاید. جهت رها یافتن از این بوی بد کافی است نمک و چای سبز را در هر یک از قسمتهای اتاق که تماس کمتر است، ریخته و در زمان بسیار کوتاهی اثرات آن را مشاهده خواهید کرد.
افزایش ماندگاری مواد غذایی
چای و نمک خاصیت جذب رطوبت را به همراه دارند، به همین دلیل استفاده از چای سیاه و نمک در ظروف مواد نگهدارنده، باعث افزایش ماندگاری در مکان خشک میشود.
ازبینبردن بوی بد انواع کفش
اگر به دنبال حذف بوی بد داخل کفش هستید، کافی است مقداری چای و نمک را در داخل کفش به مدت یک شبانهروز قرار دهید و معجزه آن را مشاهده کنید.
حذف رطوبت کمد لباس
اگر به دنبال کاهش رطوبت در داخل کمد هستید، مقداری چای و نمک در داخل آن قرار دهید؛ این موضوع سبب خشک نگهداشتن لباس و کاهش بو لباس میشود.
طرز تهیه کیسهای از ترکیب چای و نمک
همانطور که در مقاله ذکر شد، ترکیب چای و نمک دهانشوی، ترکیبی بسیار مفیدی جهت ضدعفونی دهان است. به همین جهت برای تهیه این دهانشویه کافی است، از چای سرد جهت ترکیب بانمک استفاده کنید.
نحوه تهیه کیسه چای خشک و نمک
برای ساخت کیسه مناسب ترکیب چای خشک و نمک، میتوانید از ماسک استفاده کنید، ماسک دیگر این روزها به دلیل شیوع کرونا در هر منزلی یافت میشود.
یک عدد ماسک سهلایه برداشته و از کنار برش دهید تا بتوانید لایههای آن را از یکدیگر جدا سازید. در بین یکی از لایهها مقداری چای و در لایه دیگر نمک بریزید. پس از آن بهوسیله کش بر روی ماسک بهراحتی میشود ماسک را ببندید و از آن در محل موردنظر استفاده کنید.
به طور کل ترکیب چای با نمک خواص زیادی دارد که برای افزایش کیفیت آن میبایست از چای طبیعی و تازه استفاده نمایید.