آیا تابهحال به خواص زنجبیل و عسل توجه کردهاید؟ عسل و زنجبیل یکی از بهترین ترکیبهایی است که برای درمان بیماریها مفید بوده، از خیلی مشکلات در بدن جلوگیری میکند و کاربرد بسیاری زیادی دارد.
از این ترکیب از زمانهای خیلی دور تا زمان حال استفادههای فراوانی میشود. زنجبیل و عسل از صدسال گذشته در طب سنتی هندی به نام آیوودا کشف و برای درمان مصرف میشد.
در آن زمان از این معجون برای درمان سرماخوردگی و مشکلات تنفسی و برطرفکردن سرفه و گلودرد استفاده میکردند؛ اما اکنون در خیلی از بیماریها کاربرد دارد. درگذشته ما در مورد ترکیب سیاه دانه و عسل که چه تأثیرات شایانی بر روی بدن دارد صحبت کردیم؛ و میتوان با ترکیبکردن زنجبیل از خواص درمانی بیشتر آن استفاده کرد.
از خواص دیگری که میتوان به آن اشاره کرد، خواص زنجبیل و عسل برای مردان است. این معجون برای مردان تأثیرات زیادی را در سلامت جسمی آن به دنبال داشته و همچنین در سلامت جنسی مردان تأثیرگذار است. از خواص زنجبیل و عسل برای زنان نیز میتوان بهره برد. این ترکیب نهتنها بر سلامتی جسمی زنان تأثیر میگذارد؛ بلکه در زمان بارداری نیز بسیار زیاد مفید است.
فواید و خواص ترکیب زنجبیل و عسل چیست؟
برای استفاده از این معجون باید اطلاعاتی در مورد روش ترکیب و مصرف آن بدانیم تا از تأثیرات این ترکیب بهخوبی بهرهمند شویم و از آن استفاده کنیم. بهعنوانمثال میتوان از خواص زنجبیل و عسل برای سرفه و درمان آن استفاده کرد. در زمانهای گذشته که افراد بر اثر سرماخوردگی و آنفولانزا به سرفه دچار میشدند، در طب سنتی هندی از این ترکیب برای درمان و کمتر کردن سرفه استفاده میکردند.
روش درمانی این ترکیب، اینگونه است که عسل با لایهبرداری از مخاط و چرکی که سد راه مجاری تنفسی شما شده و زنجبیل نیز با خاصیتی که دارد موجب کاهش التهابات مجاری میشود و پس از گذشت زمان مشخصی به طور کامل آن را درمان میکند.
زنجبیل به دلیل داشتن بوی تند و تیزی که دارد موجب شده خلطهای جمع شده در مجاری تنفسی با سرفههای شدید به بیرون هدایت شوند. همچنین این ترکیب برای درمان افرادی که سینوزیت شدیدی دارند بسیار توصیه میشود که بهصورت معجون از آن استفاده کنند.
از خواص زنجبیل و عسل و لیمو برای درمان بیماریهای قلبی و عروقی نیز استفاده میشود. استفاده از این ترکیب باعث شده که درصد احتمال به ایجاد لخته خون در بدن کاهش یابد. این ترکیب به مردان که نسبت به زنان خون کمتری از دست میدهند و بیشتر به سکته قلبی و ایجاد لخته خون مبتلا میشوند، با کاهش کلسترول مضر از گرفتگی رگهای دور قلب جلوگیری میکند.
این ترکیب برای کاهش فشارخون، کمکردن حملات قلبی، جلوگیری از لختهشدن خون در بدن، تسکین سوزش معده، کمکردن کلسترول خون، رقیقسازی خون و جریان یابی بهتر در رگ و… را به دنبال دارد.
خواص زنجبیل و عسل برای پوست از دیگر موارد بهرهبرداری از این ترکیب است. زنجبیل با داشتن مواد معدنی از جمله منگنز، منیزیم، مس و آنتیاکسیدانهای فراوان تأثیرات مستقیمی بر روی پوست و درخشان شدن پوست را به دنبال دارد. زنجبیل با داشتن ویتامین C و A موجب بهبودیافتن بافتهای مرده پوست و مو در افراد میشود.
با ورود این ترکیب به بدن و پس از واردشدن به جریان خون باعث پاکسازی خون و کل بدن از باکتری و بیماریهای باکتریایی در بدن افراد میشود. از خواص زنجبیل و عسل برای لاغری نیز استفاده میشود.
ترکیب این معجون با آب گرم باعث شده که چربیهای زیرپوستی از بین رفته و پس از گذشت مدت زمانی کاهش وزن را برای شخص مصرفکننده به دنبال دارد. این ترکیب با داشتن فیبر زیاد و پروتئینهای لازم و مصرفی بدن موجب شده که شخص احساس سیر بودن داشته و میل به غذاخوردن در افرادی که پرخوری دارند کمتر شود.
البته این ترکیب دارای خواص دیگری است که در آینده به توضیح آنها میپردازیم؛ مثلاً خواص زنجبیل و عسل برای نعوظ، خواص زنجبیل و عسل برای زود انزالی، خواص زنجبیل و عسل برای مردان و زنان، خواص زنجبیل و عسل برای درمان درد و…
خواص دمنوش زنجبیل و عسل
استفاده از دمنوش زنجبیل و عسل جزو روشهای مصرفی این ترکیب است. برای استفاده از دمنوش چندین روش وجود دارد که تعدادی از آن را مورد بررسی قرار میدهیم. روش اول جوشاندن این ترکیب است. در این روش چندتکه از زنجبیل تازه را درون یک ظرف ریخته و به اندازه یک لیوان به آن آب آشامیدنی اضافه میکنیم و با قراردادن این ترکیب بر روی شعله گاز به مدت ۱۰ الی ۲۰ دقیقه به دمنوش مدنظر خود میرسیم. پس از آن با ولرم شدن دمنوش به مقدار نیاز و به مقدر دلخواه عسل به آن اضافه میکنیم؛
گاهی افراد به علت بوی تند زنجبیل از این ترکیب دوری میکنند و قادر به استفاده این ترکیب نیستند، بنابراین با اضافهکردن چندتکه لیمو خشک یا آبلیمو میتوانند از دمنوش خود لذت ببرند.
روش دوم برای استفاده، قراردادن لایهلایه از ترکیب زنجبیل و عسل است. افراد به دلیل نداشتن وقت کافی در صبح هنگام میتوانند از این روش استفاده کنند. ابتدا یک شیشه تمیز و به اندازه دلخواه را انتخاب میکنیم، سپس بهصورت لایهلایه به این نحو که اول به اندازه نیم الی ۱ سانت عسل در انتهای ظروف شیشهای اضافه میکنیم، پس از آن چند برش لیمو (شیرین یا ترش بسته بهدلخواه) انداخته و سپس با اضافهکردن برشهای نسبتاً گنده زنجبیل، همین کار را تا پرشدن شیشه انجام میدهیم و آن درون یخچال گذاشته و در صورت نیاز از آن استفاده میکنیم.
البته روشهای مختلف دیگری برای ساخت این ترکیب وجود دارد که در آینده مورد بررسی و بحث قرار میگیرند.
خواص زنجبیل و عسل برای روده
از خواص زنجبیل و عسل در طب سنتی برای درمان و بهبود کارکرد روده استفاده میشود. از خواص زنجبیل و عسل برای روده میتوان به کاهش التهاب و درمان بیماری کرون و کولیت السراتیو بهره برد. استفاده از این ترکیب بیماری التهابی روده که با علامت اختصاری IBD شناخته میشود را جلوگیری کرده و بیشترین اثری که این ترکیب دارد بر روی روده بزرگ است که موجب شده اسهال و خونریزی را در درمان کند. این ترکیب با داشتن ویتامین و فیبر موجب شده که سیستم گوارشی شخص شستشو شده و همچنین باکتری و ویروسهایی که از طریق دهان به این سیستم نفوذ پیدا کردند، از بین بروند.