چای کله مورچه ای یکی از انواع چای است که علاقمندان چای این اسم را برای آن برگزیدهاند. ما در این مقاله به بررسی این موضوع که چای کله مورچه ای چیست و چه خواصی دارد میپردازیم.
همچنین شما را با نحوه دم کردن چای کله مورچه ای آشنا خواهیم کرد. خردکردن، پارهکردن، پیچیدن (CTC) روشی برای فراوری چای سیاه است که در آن برگها از یک سری غلتکهای استوانهای با صدها دندانه تیز عبور داده میشوند که چای را خرد، پاره کرده و به گلولههای سخت و کوچک تبدیل میکنند. نام دیگر این نوع از چای باروتی است که در آن چای بهصورت گلولههای کوچک در میآید.
به همین دلیل این چای از رنگ طعم و کیفیت بهتری نسبت به سایر چایها برخوردار است.
فرایندهایی که بر روی این چای صورت میگیرد سبب شده تا میزان اکسیدشدن آن به نسبت سایر را با بالاتر باشد و این دلیل خوبی برای کیفیت بالای این نوع چای است.
اولین دستگاه چای سی تی سی در سال 1930 در هند آورده شد. این دستگاه توسط سر ویلیام مک کرچر آورده شد. او این دستگاه را در باغ چای Amgoorie در آسام هند راهاندازی کرد. سپس در سال ۱۹۵۰ در آفریقا و هند سود زیادی به دست آورد.
مانند بسیاری از چایهای دیگر، این چای نیز از آسام میآید. آسام حدود ۲۰۰ سال پیش خانه چای بوده است. اما دو مورد از قدیمیترین آنها چای CTC و چای ارتدکس هستند. این هر دو مراحل پردازش چای هستند. حالا بیایید تفاوت بین این دو را ببینیم.
نحوه تهیه چای کله مورچه ای
چای کله مورچه ای با استفاده از روش “له کردن، پارهکردن و حلقهکردن” (CTC) پردازش میشود. برگهای پردازش شده با استفاده از روش CTC نورد نمیشوند، بلکه از طریق غلتکهای استوانهای بر روی دندانههای کوچک قرار میگیرند.
غلتکها برگهای چای را له میکنند، پاره میکنند و حلقه میکنند، ازاینرو نام این روش است. چای CTC در طول جنگ جهانی دوم برای افزایش وزن چای که میتواند در یک کیسه یا گونی بستهبندی شود توسعه یافت.
با محبوبیت چای کیسهای، این روش نیز بر محبوبیت خود افزوده است. چای فراوری شده با استفاده از CTC سریعتر دم میکند و فنجانهای چای بیشتری در هر کیلوگرم تولید میکند.
پس از برداشت، ابتدا برگهای چای با دمیدن هوا روی آنها پژمرده میشوند. سپس چای سیاه به دو روش CTC (Crush، Tear، Curl) پردازش میشود. این روش برای تولید محصول باکیفیت بهتر از برگهای متوسط و کمکیفیت کارآمد و مؤثر است.
سپس برگها تحت دما و رطوبت کنترل شده اکسید میشوند. (به این فرایند “تخمیر” نیز میگویند که نام اشتباهی است؛ زیرا تخمیر واقعی انجام نمیشود.) سطح اکسیداسیون کیفیت چای را تعیین میکند.
ازآنجاییکه اکسیداسیون در خود مرحله نورد شروع میشود، زمان بین این مراحل نیز یک عامل مهم در کیفیت چای است. سپس برگها خشک میشوند تا فرایند اکسیداسیون متوقف شود.
در نهایت، برگهای چای را باتوجهبه اندازههایشان، معمولاً با استفاده از الک دستهبندی میکنند. چای را میتوان بر اساس معیارهای دیگر درجهبندی کرد.
مزایای چای کله مورچه ای
نوشیدن چای CTC در روز فواید زیادی برای سلامتی دارد. این نوع از چای دارای انواع مختلفی از مواد مغذی و ویتامین است که به پیشگیری از بسیاری از بیماریها کمک میکند.
به همین دلیل است که چای CTC در سراسر جهان مشهور است. چای CTC نهتنها طعم و عطر شگفتانگیزی به مصرفکننده میدهد، بلکه فواید بسیاری برای سلامتی نیز دارد. بعضی از این خواص عبارتاند از:
به کنترل چربی کمک میکند؛ این چای حاوی آنتیاکسیدانی است که مانع از جذب چربی در بدن میشود. با این کار مصرفکننده از افزایش وزن اضافی خودداری میکند. این چای نهتنها وزن را کنترل میکند؛ بلکه به کاهش وزن نیز کمک میکند.
سیستم گوارشی خود را تقویت کنید؛ اگر این نوشیدنی را بعد از یک وعده غذایی سنگین بنوشید، به شما در هضم صحیح آن کمک میکند. اگر با هرگونه گرفتگی در معده خود مواجه هستید، این چای را بنوشید که باعث کاهش گرفتگی عضلات میشود.
به درمان بیماری قلبی کمک میکند؛ برخی تحقیقات نشان دادهاند که اگر این چای را دو بار در روز بنوشید، احتمال حمله قلبی را کاهش میدهد. این چای حاوی آنتیاکسیدانی است که سطح استرس شما را کاهش میدهد و به آرامش شما کمک میکند. همچنین فشارخون شما را کنترل میکند.
انرژی خود را افزایش دهید؛ چای CTC حاوی مقدار زیادی کافئین در مقایسه با چایهای دیگر است.
این مقدار کافئین به بدن شما انرژی میدهد تا تمام کارهایتان را بدون خستگی انجام دهد. هنگامی که در حین مطالعه یا انجام برخی کارها به استراحت چای نیاز دارید، میتوانید چای CTC بنوشید؛ زیرا برای فعالکردن ذهن شما برای کمک به ادامه کارتان عالی است.
معایب چای کله مورچهای
چای CTC در اصل نوعی چای سیاه است. تمام چایهای سیاه حاوی کافئین هستند. چای CTC حاوی تقریباً 60 تا 90 میلیگرم کافئین در هر فنجان است. اما عوامل زیادی وجود دارد که میتواند بر میزان کافئین موجود در یک فنجان چای تأثیر بگذارد.
این عوامل میتواند برگهای چای، دمای آب یا مدت زمانی باشد که چای آماده میشود.
چای CTC حاوی کافئین است؛ اما نحوه درستکردن چای به شما بستگی دارد. برخی از شرکتهای تولیدکننده چای کله مورچهای اقدام به تولید آن از چای درجه سه و باکیفیت پایین میکنند و برای اینکه این چای رنگ و طعمی مطابق با نوع کیفیت بالا داشته باشد به آن اسانس و رنگ مصنوعی اضافه میکنند. ازاینرو باید در انتخاب این نوع چای دقت نمود.
چای CTC به معنای خردکردن و پیچاندن برگهای چای است. این روش باعث شکستن برگهای چای میشود. برگهای چای حاوی بسیاری از آنتیاکسیدانهای مفید و بسیاری از مواد دیگر است که میتواند سلامت شما را بهبود بخشد.
اما وقتی این برگها شکسته میشوند آنتیاکسیدان خود را از دست میدهند.
در این فرایند اساساً برگهای چای را میشکنیم. وقتی برگهای چای میشکند، اکسیدی تر میشوند که طعم چای را قویتر میکند. همچنین گاهی اوقات طعم تلخی دارد و بسیاری از مردم طعم تلخ چای خود را دوست ندارند.
درصورتیکه در این چای از اسانس و رنگهای مصنوعی استفاده شود میتواند در درازمدت مشکلات گوارشی جدی را ایجاد کند. درصورتیکه چای شما پس از مدتی رنگ آن تغییر کرد و کدر و مات شد نشاندهنده این است که از رنگهای سنتزی در آن استفاده شده است.
2 نظر در “چای کله مورچه ای چیست؟”
چای خوش بو، خوش رنگ و خوش طعم
ممنون از همراهی شما