چطور شوری برنج را از بین ببریم
شاید برای شما هم رخ داده باشد که در حین آشپزی، مقدار نمک ریخته شده در برنج هنگام پخت آن، از دستتان در رفته باشد و از شوری برنج برای خوردن با خورشت بیش از حد معمول آن باشد و این سوال که برای شوری برنج چکار باید کرد؟ مطرح میشود.
برنج جزو مهمترین و محبوبترین قسمت در مهمانیها و مجالس میباشد که همین موضوع بر حساسیت اطرافیان روی این خوراکی را بالا برده است. اما خیلی از افراد هنگام پخت برنج گاهی دچار حواس پرتی شده و برنج را با اضافه کردن بیش از حد نمک شور میکنند.
اما نکته این این مقاله این موضوع میتواند باشد که وقتی برنج شور شده چیکار کنیم؟ در جواب میتوان گفت که در سادهترین حالت چندین بار برنج را آبکش کرده که نمک اضافۀ آن شسته شود.
روشهای دیگری هم وجود دارد که میتوان از آنها استفاده کرد مثلا انداختن سیب زمینی در داخل دیگ برنج که در حال جوشیدن است یا اضافه کردن قند به داخل دیگ از جمله راهکارهایی هستند که میتوان شوری اضافی برنج را از بین برد.
ما در این مقاله قصد داریم به بررسی بهترین ترفندها برای رفع شوری برنج بپردازیم و سادهترین روش و کاربردیترین روش را برای ساکنین خوب ایران زمین مشخص سازیم.
برای رفع شوری برنج چه باید کرد
روشهای پخت برنج بسیار متفاوت است؛ بعضی از افراد قبل از پخت برنج را در محلول آب نمک به مدت چند ساعت خیس کرده و بعضی دیگر برنج را بلافاصله پس از شستشو میپزند و به آن نمک اضافه میکنند. در هر کدام از این مراحل امکان افزودن بیش از اندازۀ نمک است و شور شدن برنج را به دنبال دارد. در این مرحله به بررسی حالتها و راه حلهای آن خواهیم پرداخت.
1- یکی از این روشها همانطور که گفته شد افزودن سیب زمینی در دیگ برنج است. زمانی که شما قبل از آبکش کردن برنج به شور بودن آن پی بردید، میتوانید یک سیب زمینی کامل و شسته شده را درون دیگ برنجی که در حال جوش کردن است اضافه کنید. این سیب زمینی میزان قابل توجهی از شوری برنج را کم خواهد کرد و میتوانید از خوردن برنج خود لذت ببرید.
2- گاهی پس از آبکش کردن برنج از شور بودن آن مطلع میشوید. به دلیل این که پس از آب کشیدن برنج قسمت اعظمی از مراحل پخت آن انجام شده است این سوال که شوری برنج را چگونه بگیریم برای شما مطرح خواهد شد. در این موقع بهترین راهکار شستشوی برنج با آب بیشتر است این گونه که چندین بار برنج را آب کشیده تا شوری آن برطرف شود. حتماً دقت داشته باشید که هنگام چند بار آبکش کردن برنج آن را هم نزده در غیر این صورت برنجتان نرم، خرد و امکان به هم چسبیدن دارد.
3- پس از دم کشیدن برنج، اگر برنج شور چه کنیم؟ برای حل این مشکل میتوانید از دو روش استفاده کنید. اولین روش این گونه است که خورشتی پخته شده که با آن به پذیرایی یا برای خودتان آماده کردهاید را کم نمک یا بدون اضافه کردن نمک بپزید. در روش دوم با پختن مقداری برنج بدون نمک و مخلوط کردن آن با برنج شور شده میتوانید از شوری آن بکاهید.
رفع شوری برنج دمی
در خیلی از موارد برای افرادی که در منزل مشغول آشپزی میشوند این سوال که برنج درست کردم شوره شده چیکار کنم؟ پیش میآید.
همانطور که توضیح داده شد برای از بین بردن شوری برنج قبل از آبکش کردن میتوانید به آن سیب زمینی بیافزایید یا اگر از شوری برنج خود هنگام آب کشیدن یا پس از آبکش کردن متوجه آن شدهاید میتوانید آن را چندین بار آب بکشید اما از هم زدن و ضربه زدن به برنج هنگام آبکش کردن در دفعات زیاد حتماً خودداری کنید و اگر بعد از دم کشیدن از شور بودن برنج مطلع شدید از دو روش پخت خورشت کم نمک یا بینمک و همچنین پخت برنج مجدد بدون نمک و مخلوط کردن آن با برنج شور استفاده کنید.
وقتی با انجام این موارد نتوانستهاید شوری برنج را از بین ببرید، با قرار دادن برنج در یخچال و مخلوط کردن کمی از این برنج شور شده در هنگام پخت برنجهای بعدی مورد استفاده قرار دهید. این مراحل توضیح داده شده جزو مراحل رفع شوری برنج دمی هستند که برای شما توضیح دادیم.
رفع شوری برنج کته
برنج در دو حالت دمی و کته پخته میشود. زمانی که برنج دمی پخته شده راحتتر میتوان شوری آن را از بین برد و اگر برنج کته شور شد چالشی را برای آشپز به وجود میآورد.
برای از بین بردن شوری برنج کته میتوان همانند برنج دمی با اضافه کردن سیب زمینی شوری بیش از اندازۀ برنج را کم کرد. سیب زمینی به دلیل داشتن خاصیت بالایی برای جذب املاح مانند نمک یکی از بهترین گزینهها برای شیرینتر کردن برنج کته است که میتواند مورد استفاده قرار گیرد.
یکی از روشهای دیگر برای رفع شوری برنج کته که مورد استفاده قرار میگیرد اضافه کردن قند در هنگام پخت برنج است. با افزودن قند میتوانید مقدار قابل توجهی از شوری برنج را کم کنید و بدون ایجاد تغییر در طعم و مزۀ برنج آن را میل بفرمایید.
استفاده از آبلیمو یکی دیگر از روشهایی محسوب میشود که برای از بین بردن شوری برنج قابل استفاده است. شما میتوانید بلافاصله پس از متوجه شدن شوری برنج به دیگ برنج خود که در حال جوشیدن است مقداری آبلیمو در حد چند قطره اضافه کنید و حرارت کم کرده سپس با اتمام آب درون دیگ شوری برنج از بین خواهد رفت.
رفع شوری غذا با نوشابه یکی دیگر از روشها میباشد که به دلیل مضراتی که نوشابه دارد از استفاده کردن این روش خودداری کنید.
به طور کلی ما در این مقاله به معرفی تکنیکها و بهترین ترفندها برای رفع شوری غذا که میتوان از آن برای ازبینبردن نمک اضافی استفاده کرد پرداختیم.