لوگو الو شمال

طرز تهیه ماست بورانی

نویسنده: joramarketadmin
طرز تهیه ماست بورانی

روش آماده کردن انواع ماست بورانی

 

ماست بورانی اسفناج

بورانی یا بُرانی و به‌ندرت بولانی! یکی از دسرها یا پیش‌غذاهای اصیل ایرانی است که ترکیبی از ماست و سبزیجات پخته شده می‌باشد. بورانی را می‌توان جزو خانوادهٔ سالادها هم دانست با این تفاوت که سس آن ماست است و محتویات در سس غوطه ور هستند.

در اغلب طرز تهیهٔ ماست بورانی‌ها سیر ماده‌ای تأثیرگذار در طعم است. پس شاید به عبارتی خودمانی بتوان بگوییم بورانی غذایی است که یک پای آن ماست و یک پای دیگر آن سیر است.

این خوراک در کشورهای حاشیهٔ مدیترانه به‌خصوص کشور ترکیه هم در سفرهٔ مردم دیده می‌شود. شاید جالب باشد بدانید در شمال آفریقا هم پیش غذایی به نام بورانی وجود دارد که در آن از زیتون استفاده می‌شود.

 در ادامه به طرز تهیه ماست بورانی و همچنین معروف‌ترین نوع آن یعنی طرز تهیه ماست بورانی بادمجان می‌پردازیم.

طرز تهیه ماست بورانی بادمجان

طرز تهیه ماست بورانی بادمجان

 بورانی بادمجان یکی از محبوب‌ترین‌ بورانی ها است. این خوراکی لذیذ در گیلان که به‌عنوان پایتخت آشپزی ایران شناخته می‌شود به بهترین شکل ممکن آماده می‌کنند.

 

در ادامه به طرز تهیه بورانی بادمجان با ماست برای 4 نفر می‌پردازیم:

برای این پیش‌غذای گیلانی به دو پیمانه بادمجان کبابی، دو حبه سیر رنده شده، و دو پیمانه ماست چکیده نیاز داریم که در میکسر ریخته تا باهم ترکیب شوند.

در این مرحله 1 استکان مغز گردوی خرد شده را همراه با 3 قاشق غذاخوری روغن زیتون به مدت 3 الی 5 دقیقه بر روی حرارت تفت‌داده و پس از خنک‌شدن به ترکیب ماست و بادمجان اضافه می‌کنیم و در نهایت باتوجه‌به ذائقه افراد به آن نمک و فلفل اضافه می‌کنیم. 

این پیش‌غذای شمالی را می‌توانید همراه با ناهار یا شام نوش جان کنید.

 

نکاتی که به خوشمزه‌تر شدن غذایتان کمک می‌کند:

همان‌طور که می‌دانید ماست جزء اصلی بورانی است پس نوع ماست در طعم تأثیر بسزایی دارد و به‌ویژه ماست چکیده مناسب‌ترین نوع برای این بورانی می‌باشد.

توجه داشته باشید بهتر است از بادمجان کبابی شده استفاده کنید تا طعم بی‌نظیری را تجربه کنید. اما اگر تمایلی به بوی دود در آشپزخانه برای کبابی شدن بادمجان‌ها ندارید می‌توانید از بادمجان بخارپز شده هم استفاده کنید. اما بدانید بادمجان سرخ شده اصلاً مناسب این کار نیست.

اگر دچار اضافه‌وزن هستید پیشنهاد من به شما این نوع از بورانی است که البته پیشنهاد میشوده ماست اضافه شده از نوع بدون چربی باشد تا کالری دریافتی به حداقل برسد.

بیشتر بودن مقدار بادمجان به خوشمزه شدن غذا کمک شایانی می‌کند.

برای بهترشدن طعم و به‌اصطلاح جا افتادن آن بهتر است تا بیست و چهار ساعت پس از آماده‌شدن در یخچال نگهداری شود و سپس سرو شود.

انواع ماست بورانی

از انواع ماست بورانی‌ها می‌توان به بورانی اسفناج، بورانی کدوحلوایی، بورانی بادمجان، بورانی کدو سبز، بورانی لبو، بورانی کنگر، بورانی گشنیز، بورانی بروکلی و… اشاره کرد.

ماست به‌عنوان یک منبع غذایی ارزشمند که سرشار از پروتئین است برای افرادی که به هر دلیل گوشت نمی‌خورند جایگزین مناسبی محسوب می‌شود.

در این فرآورده لبنی کلسیم قابل‌ملاحظه‌ای یافت شده  که با توجه به عادت مصرف مرتب آن از پوکی‌استخوان جلوگیری می‌کند.

حتماً شنیده‌اید در افراد گیاه‌خوار، کمبود ویتامین ب 12 بسیار زیاد مشاهده می‌شود. از آن جایی که ماست منبع این ویتامین است گنجاندن آن در برنامه غذایی توصیه می‌شود و چه‌بهتر است ماست از نوع کم‌چرب باشد؛ زیرا تفاوت آن در نوع اسیدهای چرب اشباع شده است نه سایر مواد مغذی.

ماست بورانی اسفناج

ماست بورانی اسفناج

بورانی اسفناج مناسب‌ترین نوع بورانی برای افراد دارای فشارخون بالاست، زیرا این برگ‌های سبزرنگ تیره سرشار از آهن به کنترل فشارخون کمک می‌کنند.

سیر هم ماده‌ای مناسب برای فشارخون بالاست که با اضافه‌کردن به این ترکیب می‌توانید به طور هم‌زمان از خواص و طعم خوشمزه آن استفاده کنید. همچنین به یاد داشته باشید اگر فشارخون دارید به بورانی‌تان نمک اضافه نکنید.

 

در ادامه طرز تهیهٔ ماست بورانی اسفناج دونفره را با هم مرور می‌کنیم:

برای این کار به نیم کیلوگرم اسفناج نیاز داریم که آن را شسته و در قابلمه‌ای قرار می‌دهیم، اسفناج با حرارت آب می‌اندازد و در آب خود می‌پزد، 250 گرم ماست، یک حبه سیر رنده شده و مقداری نمک و فلفل را با هم مخلوط می‌کنیم.

می‌توانید باتوجه‌به ذائقه‌تان از گردو و کشمش هم در این ترکیب استفاده کنید. برای ماست اسفناج قالبی، بورانی را در قالب موردنظر در یخچال نگهداری کرده و پس از خنک‌شدن در ظرف سرو می کینم. 

نکته: برای اینکه بورانی شکل قالب را به خود بگیرد حتماً از ماست چکیده استفاده شود.

 برای تزیین ماست بورانی می‌توانید از گردو خرد شده هم استفاده کنید. 

ماست بورانی شمالی

ماست بورانی شمالی

ماست بورانی شمالی ترکیبی از سبزیجات با بادمجان کبابی می‌باشد که تهیهٔ آن شامل دو مرحله است. ابتدا باید دلال یا دلار که مخلوطی از سبزی‌های معطر گیلان است آماده کنیم.

برای این کار به سبزیجات شامل: یک دسته سبزی محلی سرسم (سوسنبر)، نصف دسته نعنا، نصف دسته گشنیز و همچنین جعفری، یک‌سوم دسته سیر تره می‌باشد.

این سبزی‌ها را شسته، خشک کرده و به‌وسیلهٔ چرخ گوشت خوب چرخ می‌کنیم. در انتهای این مرحله به سبزی‌ها نمک اضافه می‌کنیم و حالا دلال ما آماده است.

پیشنهاد ما به شما است که از همهٔ سبزی‌های گفته شده به مقادیر بیشتری تهیه کرده و در شیشه‌ای در فریزر نگهداری کنید. تا با اضافه‌کردن دو قاشق از آن با ماست همیشه ترکیبی پر خاصیت و مقوی داشته باشید.

در ادامهٔ طرز تهیهٔ ماست بورانی، باید دو عدد بادمجان کبابی شده را با گوشت‌کوب له کرد و با دو قاشق از دلال مخلوط می‌کنیم. حالا ماست بورانی شمالی ما آماده است. امیدوارم از خوردن آن لذت ببرید

ماست بورانی لبو

چغندر یا لبو یکی از سبزیجات مفید و خوش‌رنگ که به دلیل طعم پذیری در بسیاری از غذاها و دسرها از جمله ماست استفاده می‌شود.

اگر لاغر هستید بهتر است از انواع بورانی، بورانی لبو و کدوحلوایی را انتخاب کنید که پرکالری هستند و همچنین می‌توانید با افزودن ماست خامه‌ای حجم میزان انرژی دریافتی را افزایش دهید.

 

طرز تهیه ماست بورانی لبو

لبوی پخته شده را پوست بکنید و آن‌ها را به‌اندازه‌های ریز خرد کنید. ماست را به لبوها اضافه کرده و همراه بانمک و فلفل مخلوط کنید. در صورت دلخواه کمی به آن آبلیمو یا سرکه اضافه کنید. اگر تمایل به خوردن یک بورانی شیرین دارید، کمی شکر به آن بیفزایید و نمک را از این دستور حذف کنید. برای تزیین ماست بورانی لبو می‌توانید از تکه‌های درشت‌تر لبو استفاده کنید. 

میانگین امتیازات ۵ از ۵

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عناوین مقاله

جدیدترین مقالات